Komentáře (11)

  • Dominika

    Dobrý den, 19 a 20.2 2021 jsem podstoupila interrupci (miniinterupce dvě pilulky) chci se zeptat, pokud bych teď otěhotněla (nechráněný styk 15.8.2021) měla bych možnost podstoupit interrupci? Děkuji za odpověď

    • MUDr. Petr Kovář


  • Michala N.

    Dobrý den byla jsem na interrupci tabletkami před dvouma měsíci 30.3 . 2.5 jsem mnela měsíčky a teď jsem pravděpodobně znova těhotná. Mohu na interrupci či ne. Děkuji

    • MUDr. Petr Tkadleček

      Dobrý den, opak. přerušení těhotenství je možné až po 6 měsících.

  • Dominika

    Dobrý den. Chci se zeptat jsem 6. Týdnu těhotenství a doktor mi předepsal interupci ze zdravotních důvodů (po dvou císařských řezech) ale v nemocnici kam mě objednal mi to neuznali a řekli, že půjdu na chemickou interupci, kterou jsem si musela zaplatit. Chci se zeptat proč mi to neuznali, když čtu, že po dvou sekcích na to mám nárok a nenechali mě vybrat jakou mini interupci chci podstoupit. Popřípadě dá se na to odvolat ? Děkuji

    • MUDr. Petr Tkadleček

      Dobrý den, opakovaný císařský řez není indikací k přerušení těhotenství ze zdravotních důvodů, t.j.za úhradu zdrav. poj. Ve Vašem případě jako samoplátce.

  • Ema D.

    Dobrý den, jsem 4 dny po mini interrupci a mám velké bolesti břicha a běžná analgetika nepomáhají. Jsou nějaké jiné možnosti? Děkuji

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, zesilují-li bolesti i po běžných analgeticích doporučuji došetření cestou gynekologické pohotovostní služby dle spádu.

  • Sabina

    Dobry vecer , chtela bych se zeptat . Posledni menstruaci jsem mela 24.1 , otehotnela jsem 8.2 . Po osmi tydnech jsem byla na prvnim ultrazvuku kde mi pani doktorka rekla ze je to malinke ze vypada na 6 tyden ( coz by sedelo od otehotneni presne ) a ze teda na osmy tyden nevypada ze je to mozna zamlkle tehotenstvi , pozvala si me za 6 dni znovu ( vcera ) - na ultrazvuku se dost zmenilo najednou to nebyla jen tecka ale i mala bulinka kolem a embryo melo jiny tvar - pani doktorka ale porad rika ze to nevychazi od menstruace a je maly a ze se ji to nezda - zitra mam jit znova merili mi vcera hcg a zitra rano ( po 40 hodinach budou znovu ) jestli pry nebudu mit dvojnasobne hodnoty musim hned na kyretáž . Nemam zadne problemy nemam bolesti bricha a mam normalne priznaky tehotenstvi - je mi spatne , boli me prsa jsem unavena . Nechci podstoupit potrat jen na zaklade toho ze pani doktorka porad pocita ze mam od menstruace o 2,5 tydne vic a dite ma vypadat uz jinak . Mam jit jeste jinam ?

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, existují laboratorní i ultrazvuková kritéria pro normální těhotenství a pro zmlklé těhotenství. Doporučuji tedy dodržet kontroly a postup registrujícího gynekologa a dle následných vyšetření stanovení dalšího postupu.

  • Amalie

    Dobrý den přeji, chtěla bych se zeptat jsem po dvou sekcích (4roky-1,5)a nyní jsem 3.tyden tehotna chtěla bych se zeptat zda mám či nemám nárok na interrupci zdarma? Dekuji za odpoved a přeji hezky den A.

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, ano jste-li po 2 sekcích nárok na interrupci zdarma máte.

  • Markéta

    Dobrý den, v listopadu jsem podstoupila chirurgickou miniinterrupci. Nyní i přes chráněny sex jsem opět těhotná. Může mi lékař předepsat potratovou pilulku, když jsem těhotná takřka po 4 měsících? Letos mi bylo 35 let a jsem po dvou císařských rezich. Děkuji za odpověď Markéta M.

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, ano - jste-li po 2xSC pak možno provést interrupci ze zdravotních důvodů, tj.bezplatně. Chemickou resp.farmakologickou do 6+6 týdne gestace, chirurgickou od týdne gestace 7+0. Blíže dle domluvy s registrujícím gynekologem.

  • Lenka

    Dobrý den, Chtěla bych se zeptat ohledně těhotenství. 5.12.20 jsem měla nechráněný styk, kdy jsem si dva dny poté vzala pilulku po (postinor). 13.12.20 jsem s menstruací začala brát antikoncepci, kterou jsem cca po 3 týdnech brát přestala z důvodu sexuální neaktivity (od 5.12.20 nebyl další pohlavní styk). Menstruaci jsem dostala 16.1.21 a od té doby nic (dnes je 19.2.21). Chtěla bych se tedy zeptat, pokud mám pouze jeden vejcovod (a jednorohou/ jednostranou dělohu) zdali je možné těhotenství. Jediné příznaky co mám, tak je poměrně bolest hlavy a lehká únava. Mnohokrát děkuji za odpověď.

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, ano těhotenství nelze 100% vyloučit, proto doporučuji došetření cestou registrujícího gynekologa během následujících 14dnů k jeho vyloučení či potvrzení.

  • Denisa

    Dobrý den, jsem po farmakologickém ukončení těhotenství. Ve zprávě mám psáno že v okolí dělohy jsou četné varikozní pleteně. Co to znamená a je to v pořádku? Děkuji za odpověď

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, uvedené znamená, že je vyšší prokrvení v oblasti cév, které zásobujjí dělohu. Doporučuji konsultaci s registrujícím gynekologem a nasazení Cyclo-3-fort.

  • Lenka D.

    Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat jestli je možné, že by se interrupce nepovedla a já bych mohla být stále těhotná? Děkuji

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, ano uvedené se může stát. V případě potíží doporučuji došetření cestou registrujícího gynekologa.

  • Lenka

    Dobrý den, chci se zeptat. Je mi 25 let a jsem v 9 týdnu. Přemýšlím o interuppci, nejsem na dítě připravená. Lékař mi ji ovšem nedoporučuje, jelikož mám ještě k tomu dermoidni cystu na vajecniku. Chci se zeptat jake je riziko, ze nebudu moct mit děti? Vzhledem k cyste, která se bude muset vyřešit laparoskopicky a vzhledem k interuppci? Děkuji moc

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, riziko nelze přesně percentualizovat - je mírně vyšší. Uvedené zvažte po domluvě s partnerem a poté doporučuji dořešení cestou registrujícího gynekologa.

Napsat komentář

Vaše zpráva byla odeslána.
Při odesílání došlo k chybě.