Komentáře (6)

  • Petra Štědronská

    Dobry den, mám genitální opar už ho léčím 6 den mám zovirax, který dnes dobiram a do pochvy dávám Macmiror Complex 500 mg a mastičku zovirax. Okolo pochvy zmizel a ve vnitr stále setrvává. Problém byl, že používám antikoncepci Ornibel (kroužek), který jsem při bolestech musela vyndat a tak jsem měla menstruaci. Dnes jsme si kroužek zase zavedla ale bojím se, abych si puchýřky ve vnitř tím nerozdraždila nebo nepřenesla dále antikoncepci. Děkuji za radu, zda kroužek mám ponechat nebo vyndat.

    • MUDr. Petr Kovář


  • Anna

    Dobrý den, už 3roky trpím genitálním oparem. Recidivy mám nyní 1-2/měs, průběh není nijak extra strašlivý, někdy sotva viditelné výsevy, proto neužívám žádná antivirotika, dle imunologického vyšetření jsem v pořádku, pouze zjištěn nedostatek vitamínu D. S přítelem plánujeme mimco, hrozně se bojim, aby bylo mimco v pořádku. Na venerologii mi řekli, že by mi v těhotenství od 36.tydne nasadili preventivne tabl. Herpesin. Hrozí i přes užívání tablet nějaké riziko, že by se mimco při porodu nakazilo virem? I když bych díky tabletam neměla akutní vysev? Četla jsem, že se nákaza u miminka nemusí projevit hned, ale až do 6.tydnu života, je to pravda? Hrozí to jen v případě, že bych měla akutni výsev při porodu, nebo treba neměla žádný výsev a neužívala na konci těhotenství antivirotika? Děkuji za Vaši odpověď.

    • MUDr. Petr Kovář


  • Aneta

    Dobrý den, už třikrát jsem protrpěla genitální opar. Gynekolog mi poradil ať vynechávám menstruaci (pomocí antikoncepce) při které je hojení složitější a beru vitamíny na imunitu. Vše dodržuji a už půl roku mám klid. Přesto mám ale problém, mám dlouhodobého přítele s kterým spím s kondomem, ale jakmile ho nepoužijeme po sexu mě trápí až řezavá bolest při močení, nevíte z čeho by to mohlo být a jestli s tím má něco společného ten genitální opar? Už to trvá nějakou dobu a je mi to nepříjemné.

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, doporučil bych i došetření urologem či kultivaci moče zda není zánět. Blíže stran preventivních opatření cestou registrujícího gynekologa.

  • Věra V.

    Dobrý den, dceři byl diagnostikován herpes genitálii, bere antikoncepci. Má dostat menstuaci, proto se chci zeptat, zda není vhodné posunout menstruaci po dobu léčby.(tablety i mast) Četla jsem, že při krvácení, ikdyž dodržuje hygienu, virus sílí. děkuji za odpověď

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, ano uvedené možno posunout. Doporučuji telefonicky předepsat preparát registrujícím gynekologem.

  • Petra

    Dobrý den, chtela jsem se zeptat, přítel má genitální opar, zajímalo by mě jak k němu mohl prit ? A jestli se musím léčit taky ?dekuji

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, uvedené lze přenést nejen pohlavním stykem ale i infikovaným prstem, žínkou, rouškou, atd. Je vysoce infekční a nemusí ochránit ani prezervativ na 100%. Doporučuji partnera doléčit, u Vás nejsou-li příznaky není nutno dále řešit, v opačném případě cestou registrujícího gynekologa.

  • Jiřina C.

    Dobrý den ráda bych se zeptala na možnost použití masti Canesten při genitálním oparu ten mi byl diagnostikován v pátek a nasazen Herpesin momentálně mám zarudlá rodidla svědivá i když puchýřky už zasychají Nebo jestli mi poradíte něco jiného na svědění a zarudnutí děkuji

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, byl-li skutečně diagnostikován genitální opar, pak tento je virového charakteru a doporučuji kombinaci Herpesin crm + Herpesin tbl, NIKOLIV Canesten crm, který je určen na mykotický charakter obtíží.

Napsat komentář

Vaše zpráva byla odeslána.
Při odesílání došlo k chybě.