Vaše dotazy ze všech stránek

  • Nikoleta

    Dobrý den.som 21+5tt.Vcera jsem byla na kontrole a maličká ma BPD:21/5 AC:21/4 FL:21/2 . Je vsechno v poradku? Pan doktor rekl ze jo ze je vsechno v najlepším poradku ale radeje se zeptam i tady.dakuju

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, ano vše je zcela v normě.

  • Gabriela

    Dobrý den, gynekoložkou mi byl po zjištěné bakteriální infekci předepsán Macmiror. Je v tomto případě nutné i přeléčení partnera? Byla mi rovněž poté doporučena probiotika - mohu užívat klasické tablety (zakoupila jsem si Biopron 9), nebo je vhodnější zavádění vaginálních probiotik? Děkuji za odpověď.

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, ano můžete užívat klasické tablety, ale vaginální probiotika jsou pro obnovení poševní mikroflory optimálnější. Nemá-li partner obtíže došetření není nutné.l

  • Tereza

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Je tomu už dlouho, co mě trápí každodenní výtok, je tekutý, bílý, občas se zápachem, jeho množství se mění. Zanechává I bílé "skvrny" na oblečení. Nic mě nepálí, nesvědí zkrátka nic. Jen je to velice otravné a nepraktické, nevite co s tím? Mockrát děkuji.

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, takto lze obtížně hodnotit, doporučuji došetření registrujícím gynekologem. Preventivně možno zkusti HYDROFEMIN vag.gel do pochvy na noc min.týden.

  • Ivana

    Dobrý deň mala by som na vás prosbu moja 16ročna dcéra začala pred 5mesiacmi uživat antikoncepciu Mercilon prve 3 mesiace normalne uźivala a teraz sa zmýlila a 2 balenia užila naraz bez prestavky dnes dobrala poslednú tabletku z 2 plata, prosím hrozia jej nejaké riziká? Vďaka za odpoveď

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, není třeba se obávat, dále ať užívá dle návodu tj. nyní udělá plánovanou pausu. Pohl.styk po tuto dobu doporučuji s prezervativem.

  • Natálie

    Dobrý den... Mám dva měsíce zpožděnou menstruaci. S přítelem nepoužíváme žádnou ochranu a teď mě 2 dny strašně bolí v podbřišku myslíte že bych mohla být těhotná? Děkuji za kladnou odpověď.

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, možnost otěhotnění nelze 100%vyloučit. Bude-li přetrvávat zpoždění menses déle jak 4-5týdnů pak doporučuji ihned došetření cestou Vašeho registrujícího gynekologa.

  • Magdalena

    Dobry den, pri porodu jsem byla nastrizena a pak zasita. Po porodu jsem mela problemy s jizvou - bolesti. Na doporuceni gynekolozky jsem jizvu masirovala. I kdyz uz byla jizva v poradku, sex byl pro me bolestivy-nemozny. Na posledni preventivni gynekologicke prohlidce jsem mela trhlinku-bolestivou a krvacejici, ale sex jsem pred tim nemela. S gynekolozkou jsme o tom nemluvily, na nic se me neptala a ja ji nic nerekla. Ted (po hodne dlouhe dobe) pri sexu me to porad boli, nejde do me vniknout bezbolestne (nepodarilo se nam to, i kdyz jsme to delali velmi opatrne a pomalu), asi se v miste jizvy neco natrhlo a trochu jsem krvacela. Prosim o radu, jak mit bezbolestny sex bez krvacejici trhlinky, ktera pali. Dekuji. Magdalena

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, doporučuji opětovně došetření, resp.prohovořit se svou registr.gynekoložkou o uvedeném - možno mast či gel stran dohojení tkáně, ev.odeslání k laserovému ošetření na vyšším (jiném) pracovišti.

  • Nicol M.

    Dobrý den, ráda bych se poradila ohledně dg. Hypogonadotorpní hypogonadismus. V posledních letech jsem trpěla určitou formou PPP, ač byla zdravá váha BMI: 22, jedla jsem špatné potraviny (převážně mléko/tvaroh) a denně cvičila nadměrně kardio, za tuto dobu jsem menstruovala asi 3x, hormony byly snížené. Nyní od začátku roku došlo k rapidnému snížení hmotnosti na BMI 16. Momentálně jsem ale najela na přibírací režim a jím vše, včetně příloh, ovoce ap., čili tělu dopřávám kvalitnější a pestřejší stravu. Nicméně vlivem nízkého tuku jsou snížení i hormony: výsledky viz níže. Lékařka radí hormonální léčbu, nicméně nevím, zda je to na místě, pokud tělo pomalu uzdravuji. Myslíte, že je hormon. léčba na místě? Hrozí tělu například neplodnost, pokud budou hormony dlouhodobě snížené? Mám dát tělu čas a nechat ho pomalu uzdravit? Tj. postupně pomalu nabírat tukovou hmotu, popřípadě podpořit bylinkami (nějaké přírodní fytoestrogeny) či je vhodné řešit urgentně tak aby nedošlo k nějakému nevratnému poškození? Je mi 28 let, bezdětná. S_Anti TPO kU/l 2,0 (0,0-5,6) S_Anti TG kU/l 3,9 (0,0-4,1) S_LH U/l < 0,2 S_FSH U/l 0,3 (1,8-22,5) S_Estradiol pmol/l < 17 Kortizol mol/l 524 (101-536) Děkuji za rady a přeji pěkný den. Nicol

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, doporučuji dodržet doporučení kolegyně. Tukovou hmotu pokud možno nabírat pomalu, fytoestrogeny jako doplňek užívat lze.

  • Michaela s.

    Dobrý den pan doktor pisem velmi vystrašená a neviem čo mám robiť..s mojim priateľom nespime pretože sme sa bali ešte ale robil ma prstami aj ja jeho rukou hned ako je dá si hore boxerky aj nohavice ale možno sa dotkol rukou boxeriek alebo aj penisu ale to by si vsimol asi nie som si istá..viem že spermie na vzduchu hýnú aj že má koza ine pH..ale myslite že je možné aj takéto otehotnenie dnes mi mešká menzes 1 den..bojim sa

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, možnost otěhotnění nelze 100%vyloučit. Bude-li přetrvávat zpoždění menses déle jak 4-5týdnů pak doporučuji ihned došetření cestou Vašeho registrujícího gynekologa.

  • Emma P.

    Dobrý den, chci se zeptat. Měla jsem před dvoumi dny přerušovaný styk s partnerem (dnes mám mít menstruaci ale obvykle přichází o den nebo dva později, takže mám zřejmě místo 28denního cyklu 30denní). Partner těsně před vyvrcholením vyjmul penis a během velice krátké doby došel vyvrcholení pomocí ruky mimo mě. Trvdí mi, že i když to bylo velice rychlé, tak stihl vše s předstichem zaznamenat a že si je 100% jistý a že si mám být i já tedy 100% jistá, že do mě neejakuloval naší kapičku. Předtím nemasturboval ani jsme neměli sex, takže živé spermie v predejakulační tekutině nebudou, byl předtím i na toaletě atd. Všechny tyto detaily mám zaznamenané. Avšak jsem jsem se dočetla, že i kdyby nějakým způsobem došlo byť jen k malému vyvrcholení tak i plnému, tak by se oplodněné vajíčko nestihlo uhnízdit a vyplavilo by se s menstruační krví. Plodné dny jsem zřejmě už měla cca 15-19den od začátku cyklu(dle menstruačního kalendáře a to vše pouze odhadem) a tak doufám, že když mám cyklus pravidelný, tak u mě nedošlo ještě k druhé ovulaci, která je sice ojedinělá, ale možná. Z toho mého ,,přiznání" a i dotazů se tedy tážu, jaký je asi odhad dle Vašich zkušeností a znalostí na tyto zmíněná fakta, že bych mohla otěhotnět? (I kdyby se menstruace dostavila?) Jaka je pravděpodobnost? Vím, že otěhotnění není možné zcela vyloučit, ale jaká je tedy u mě konkrétně dle odhadu asi možnost na případné otěhotnění? Děkuji a omlouvám se za obsáhlý- času obírající dotaz. Přeji hezký den.

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, ačkoliv pravděpodobnost není příliš vysoká, možnost otěhotnění nelze 100%vyloučit. Bude-li přetrvávat zpoždění menses déle jak 4-5týdnů pak doporučuji ihned došetření cestou Vašeho registrujícího gynekologa.

  • hana k.

    dobrý den mam jit na odstranění polypu v děloze jak dlouho trva hospitalizace děkuji s pozdravem hana

    • MUDr. Vít Harazim

      Dobrý den, bude-li se jednat o zákrok v nemocničním, tj. ústavním zařízení pak jdete ještě týž den odpoledne domů na většině pracovišť v ČR, budete-li mít výkon ambulantní formou pak odcházíte po několika hodinách.